lørdag den 12. maj 2012

Samarkand på den Parisiske Silkevej.

13. Maj 2012.
ByJane Eberlein
www.samarkand.dk

Foråret og sommeren i Paris er en vidundelig tid, at besøge Paris på. At slendre rundt i gaderne og kigge på butikker, få inspiration og finde lidt Pariser tøj til Københavner garderoben.
For jer der skal ned og nyde de Parisiske himmelstrøg, vil jeg anbefale, at besøge Boutique Cazak, hvis I leder efter tøj i lidt større størrelser. Det har Cazak nemlig specialiseret sig i og så er den tilmed ejet af Karen Hansen fra Danmark.
Men først vil jeg fortælle historien om, hvordan Samarkand havned i Cazak. Begge er navne på byer i Centralasien og var i fordumstid store handelsbyer på Silkevejen, så mødet var ikke tilfældigt fra min side. Jeg tror ikke Karen havde tænkt over det, men mig rørte det med det samme og Samarkand fandt vejen til Cazak i Paris.
 I året 2006, så jeg tilfældigt, at der var et interview med forfatteren Peter Høeg i TV Lorry eller morgen TV. Det ville jeg gerne se, idet Peter Høeg skrev om mine pelshatte i Frøken Smilla´s Fornemmelser for Sne. Da jeg ikke har TV, gik jeg på ind på nettet for, at se udsendelsen. At se TV på nettet havde jeg aldrig prøvet før, så det hele var altså ret tilfældigt, eller måske ikke.
 Programmet viste også et indslag med en dansk kvinde, der havde åbnet en forretning i det fashionable modekvarter omkring Avenue Montaigne i Paris ( kendt for gaden med de store modehuse ).
Interviewet med Karen Hansen fasinerede mig, en kvinde med en utrolig strålende charisma, positiv energi og let til latter. Hende der, tænkte jeg, kan jeg stole på, jeg må ned og vise hende mine creationer. Nogle uger efter tog jeg til Paris med tasken fuld af pelshatte og gik direkte ind i forretningen, uden at melde min ankomst og det blev et lykkeligt møde. Karen elskede mine ting og jeg har siden haft det privilegie, at være en del af Cazak´s kollektion.
Jeg elsker hendes univers og butikken stråler af lys, farver og positiv energi.
Karen har en fantastisk sans for, at købe en helt unik kollektion af tøj i store størrelser og mange af Paris lidt større damer kommer jævnligt for, at forny deres garderobe. Cazak har dagligdags tøj til enhver, især hendes bukser er berømte, elegante outfits, hvis man er oppe på de høje hæle, selskabskjoler og skønt overtøj. Karen Hansen er kendt for, at "klæde damerne smukt på".
Mine uldsjaler med pels pom pom og muffedisserne passer især godt til de franske damer, turister og Saudi Arabiske prinsesser. Paris ligger jo på et lidt varmere himmelstrøg, behovet for pelshatte er ikke så stort, som her mod Nord.
Så hvis du er i Paris og slendrer op ad Champs Elysées, så tag et smut ned af Rue de Marignan, ( lige ved Metro Franklin Rosewelt ). Cazak ligger i bunden af Rue de Marignan, ligefør man når til Avenue Montaigne. Modehusene Christian Dior og Nina Ricci ligger skråt overfor.
Adressen findes under billederne, der er fra mit allerførste møde med Karen, sommeren 2006,
dengang hvor jeg stadig gik i sariér. Se de skønne drinks de serverer til kunderne.


Se Cazak Paris på Google Maps.
4. Rue de Marignan. 75008. Paris.
Tlf: + 33 47 20 31 00

Det var en lille historie, om Samarkand´s møde med Cazak i Paris. En anden gang vil jeg skrive om, den fantastiske Restaurant Le Petite Siréne de Copenhague, som Karen og jeg hyppigt besøger, 
når vi mødes og som ligeledes har en dansk indhaver, mesterkokken Peter Thulstrup.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar