fredag den 11. maj 2012

Samarkand, en butik med Eventyrlige Pelshatte i København

10 Maj. 2012.

Samarkand, en butik og værksted med Eventyrlige Pelshatte.
By jane Eberlein
www.samarkand.dk

En lille flok damer, besøgte min forretning idag for, at kigge lidt på mine eventyrlige hatte og accessories.
Vi talte lidt om de små forretninger og deres kamp for overlevelse i denne travle verden, hvor de bliver udmanøvreret af de store kæder, af gigantiske huslejestigninger og de mange webshops, som har overtaget gadehandlen. En af damerne, fortalte mig, at hun havde en Blog, hvor hun skrev om mode for damer over 60 år, stilmedfrubruun.blogspot.com, hed den. Hun ville gerne skrive lidt om mig og tog nogle fotos.
Ja, tænkte jeg, hvorfor ikke oprette en Blog om Samarkand´s Univers, sideløbende med min webside www.samarkand.dk. Jeg har mange kunder, der spørger til mit univers og mange ender i interessante samtaler om fremmed kulturer i svundne tider, om mit kendskab til Østens, Centralasiens og Inuitternes kulturer, deres klædedragter og tekstiler som jeg senere vil skrive om. Også om menneskets behov for og naturlige sans for, at udsmykke, klæde og ornamentere sig gennem tiderne og hvordan idealet om skønhed har ændret sig.
Næsten 35 år har jeg haft Samarkand og kreeret mine Eventyrlige Pelshatte og accessories her i mit lille værksted.
Jeg vil prøve, så vidt muligt, at skrive et indlæg, når jeg har tid og synes, jeg har noget interessant på hjerte. Måske en god måde, at komme ud til mine kunder, udover min webside, som jeg kun kører proffesionelt.
 Jeg har siden midten af 80érne annonceret i Politiken og Berlingske og Information og folk kender nu min lille sorthvide annonce med pelshatten. Har været i P1/Viva med 3 radio udsendelser, har været i mange blade med både forretning og min lejlighed. Så nu prøver jeg Bloggen, Thanks to FruBruun.
Når du handler i de små butikker, er du med til, at bevare og støtte det charmerende og farverige byliv, der er ved at forsvinde helt.
Jeg var 23 år, da jeg startede Samarkand. Dengang kunne den ikke lejes ud, Østerbro var ikke så eftertragtet dengang som nu. Jeg kunne godt ønske, at de unge fik mulighed for, at kunne åbne nye spændende forretninger til rimelig leje, så København igen fik en masse små sjove butikker, så man kunne slendre gennen det indre af byen om aftenen og vindowshoppe, som vel de fleste synes , er hyggeligt og så vende tilbage næste dag, hvis der var noget man ikke kunne leve uden.


Jane Eberlein i 1978, da hun sammen med kollegaen Jane Wiinstedt startede Samarkand.
Fra 1978 til 1987 var Samarkand et værksted med reparation af orientalske tæpper og tekstiler.
Mine pelshatte lavede jeg allerede fra begyndelsen af 80érne, mere derom senere.
                                             1 kommentar:

  1. Spændende blog. Jeg glæder mig til at følge med. Hilsen fru Bruun

    SvarSlet